Praktijk opleiding bij Rijschool Eddie Sneek

Om je rijbewijs te halen, moet je veilig kunnen autorijden: niet alleen om jezelf en je auto heel te houden, maar je moet ook rekening houden met anderen in het verkeer. Anders slaag je niet voor het praktijk examen.
Bij Rijschool Eddie Sneek leer je de auto goed te besturen, leer je om goed te kijken en om veilig, vlot en doortastend te rijden.

Praktijk examen
Hoe ziet het examen er nou uit? (vanaf 25 maart 2019)

1. Zelfstandig route rijden

  • met behulp van een navigatiesysteem rijden;
    (“..toets maar de straatnaam ‘hupperdepup’ in en rijd er maar op de navigatie naar toe..”)

2. Milieubewust rijden

3. Zelfstandig uitgevoerde (productieve) bijzondere manoeuvres

  • omkeeropdracht (je krijgt van de examinator te horen wélke, je moet zélf de plaats nog uitzoeken)
  • parkeeropdracht (je krijgt van de examinator te horen wélke, je moet zélf de plaats nog uitzoeken)
  • hellingproef
  • bocht achteruit
  • 20 meter achteruit rijden

4. Toetsing van gevaarherkenning

  • situatiebevraging (alléén nog bij de TussenTijdse toets!)

5. Zelfreflectie

  • kandidaat beoordeeld eigen prestaties

De praktijk lessen

De tijd dat je pas je rijbewijs kon halen als je 18 bent, is voorbij. Nu mag je al vanaf je 16e je theorie halen. Als je 16,5 jaar oud bent, mag je beginnen met je rijlessen. Vanaf je 17e mag je ook echt je auto rijbewijs halen met het praktijkexamen.
Eddie vindt het belangrijk dat de lessen niet alleen leerzaam zijn, maar ook leuk. Je blijft niet bij Rijschool Eddie Sneek omdat je nu eenmaal de lessen al betaald hebt, maar omdat je dat wilt. Als je wilt stoppen kan dat namelijk direct, en krijg je ook nog het geld van de lessen die je vooruit betaald hebt terug. Maar je wil niet gaan stoppen! Je rijdt namelijk in een toffe auto, met een echte Fries naast je die wil dat jij het leuk hebt.

Begin met de 1ste rijles en Eddie helpt je in te schatten hoeveel lessen jij nodig gaat hebben. Een CBR Tussentijdse toets en een CBR praktijkexamen kun je allemaal los kopen, je hoeft ze pas te betalen als je er aan toe bent, dus geen betalingen vooraf. Deze pakketten zijn lekker duidelijk, je ziet precies wat je krijgt en waar je aan toe bent. Kijk hier maar eens om te zien wat de verschillende opties zijn.

Rijden onder de 18

Totdat je 18 bent, mag je nog niet alleen rijden. Je mag wel rijden als je een coach meeneemt. Dit kan bijvoorbeeld je vader of moeder zijn. Het is gelukkig niet ingewikkeld om coach te worden, dit vraag je online aan bij 2toDrive. Klik hier om te zien hoe makkelijk dat is en wat de voorwaarden zijn.