Prijzen 2024

Op deze pagina vind je een overzicht van de prijzen die Rijschool Eddie Sneek hanteert. Géén verrassingen. Helder, duidelijk en transparant.

De kosten van een rijbewijs kunnen verschillen per rijschool en per leerling. Het is belangrijk om te weten dat je met de goedkoopste rijschool niet altijd het goedkoopste uit bent. De manier van lesgeven is doorslaggevend. Dit is niet direct in de prijs te zien maar zie je pas achteraf.

Het is belangrijk dat je uiteindelijk op de juiste manier actief en veilig aan het verkeer gaat deelnemen. Kwaliteit is daarom bij ons belangrijker dan een hele lage lesprijs of in zo weinig mogelijk rijlessen je rijexamen te kunnen doen. Uiteraard zijn er ook rijscholen die minder lessen nodig achten en geven, maar die laten vaak delen uit de rijopleiding weg, geven onvoldoende uitleg of je krijgt niet voldoende tijd om dingen te oefenen/herhalen. Een goede rijopleiding is een diepte investering voor je hele leven. Het slagingspercentage van de eerste examens ligt bij Rijschool Eddie Sneek al jaren ver boven het landelijk gemiddelde.

Wil je per les betalen? Geen probleem, je ontvangt na, door jouw zelf ingeplande lessen, via de mail een factuur met daarop de les met datum en het tijdstip tegen het losse uurtarief.
(By the highway…, bij Rijschool Eddie Sneek wordt absoluut niet met contant geld gewerkt).
Of ga je juist voor één van onze pakketten met verschillende aantal uren rijles met een praktijk examen? met een korting? Dat kan. De keuze ligt bij jou en dat is dus wel zo prettig! Let op: kies je voor een pakket dan moet het pakket vóór de 1ste rijles worden voldaan. Hiermee voorkomen we financiële toestanden tijdens de rijopleiding. Helder, duidelijk en transparant. Je kiest wat het beste bij je past!

Zorg er wél voor dat je het geld al bij elkaar hebt gespaard. Door financiële problemen tijdens de rijopleiding zijn sommige leerlingen helaas genoodzaakt de opleiding tijdelijk te beëindigen. De kosten en de energie die je in de lessen hebt gestopt, gaan dan voor een groot deel verloren. Want alles wat je hebt geleerd, zul je na het hervatten van de rijopleiding moeten herhalen. Dat kost extra tijd, en… tijd is geld. Zonde dus.

Let er óók op dat alle facturen voldaan moeten zijn vóór je praktijkexamen!
Indien dit niet het geval is gaat je examen niet door.

De theorie en gezondheidsverklaring moet je zelf aanvragen en betalen bij het CBR.
(Goedkeuring van het CBR kan lang duren!)

Prijzen 2024         

Losse rijles, vol uur € 72
Proef/kennismakingsles € 62
CBR Theorie-examen € 48
CBR Tussentijdse toets € 265
CBR Praktijk examen € 295
Faalangst examen € 300
Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW

Pakketten

Wij bieden naast losse lessen ook pakketten van meerdere uren en een praktijk examen aan. Het afnemen van een pakket is natuurlijk niet verplicht maar kan je al snel een leuk voordeel opleveren, hoe groter het pakket hoe minder het uurtarief. Pakketten dienen vooraf in één keer te worden voldaan! Een TussenTijdse Toets van het CBR is niet verplicht, maar wél wenselijk! zo kun je even snuffelen hoe het echte examen eruit ziet! Alles is exact hetzelfde als bij het praktijkexamen! Je went alvast aan een examinator naast je. Het is een soort proefexamen zeg maar.
Helder, duidelijk en transparant. Mocht je na het behalen van je rijbewijs nog lesuren uit het pakket over hebben, dan krijg je die direct en zónder extra kosten gewoon terugbetaald, op de dag van je slagen. Wel zo eerlijk en netjes.

Pakket Brons 2024
€ 1380
- 20 rijlessen (a 60 min.)
- Zelf online je lessen inplannen
- Géén taxiën meer, 100% privé les!
- € 69 per uur (incl. 21% BTW)
 
- Let op: is alléén voor gevorderden!
Pakket Zilver 2024
€ 2395
- 30 rijlessen (a 60 min.)
- Praktijkexamen CBR
- Theorie cursus in de leerlingapp!
- Zelf online je lessen inplannen
- Géén taxiën meer, 100% privé les!
- € 70 per uur (incl. 21% BTW)
Pakket Goud 2024
€ 2675
- 35 rijlessen (a 60 min.)
- Praktijkexamen CBR
- Theorie cursus in de leerlingapp!
- Zelf online je lessen inplannen
- Géén taxiën meer, 100% privé les!
- € 68 per uur (incl. 21% BTW)
 
Pakket Platina 2024
€ 3200
- 40 rijlessen (a 60 min.)
- TussenTijdse Toets CBR
- Praktijkexamen CBR
- Theorie cursus in de leerlingapp!
- Zelf online je lessen inplannen
- Géén taxiën meer, 100% privé les!
- € 66 per uur (incl. 21% BTW)

 

Let op: kies je voor een pakket dan moet het pakket vóór je 1ste rijles worden voldaan. Hiermee voorkomen we financiële toestanden tijdens de rijopleiding. Wil je liever per 5 rijlessen betalen via een factuur in de mail? Dat kan ook, kies dan voor de losse rijlessen en je krijgt een factuur van die 5 rijlessen vooraf.

.
Meld je aan via het aanmeldformulier en we plannen eerst een proefles/kennismaking les (deze is overigens NIET gratis maar uiteraard wél altijd vrijblijvend)  Besluit je na deze les door te gaan bij Rijschool Eddie Sneek dan ontvang je een inlogcode om zelf online je rijlessen in te plannen! Ideaal.


Halverwege stoppen met rijlessen?

Wil je bijvoorbeeld halverwege je gekochte pakket stoppen met rijlessen? Ook dat is, natuurlijk wél even in overleg, mogelijk! Er kan tenslotte van alles gebeuren! Soms gaan mensen studeren aan de andere kant van Nederland! Of verhuizen! Bij Rijschool Eddie Sneek zit je nooit ergens aan vast! Nooit! Dan volgt er simpelweg een berekening van het aantal lessen wat je hebt gehad x de normale losse les prijs minus het bedrag wat je reeds betaald hebt. (de pakketkorting vervalt dan uiteraard gewoon) Dit verschil wordt dan, na aftrek van één lesuur administratiekosten, direct teruggestort.  Je ziet het: alles is mogelijk en er zijn geen verrassingen achteraf! Helder, duidelijk en transparant!

Wil je hier meer over weten? over de tarieven? Of over de mogelijkheden in het algemeen? Neem gerust contact met Eddie op! Hij staat je graag te woord!


Hoeveel lessen heb ik nodig?

Als je gaat lessen vraag je je misschien wel eens af hoeveel rijlessen heb ik nodig? De rijlessen die je gaat volgen zijn iedere keer weer een flinke investering. Dit is dan ook een van de redenen waarom je zo snel mogelijk je rijbewijs wilt halen in zo min mogelijk rijlessen. De meeste mensen hebben voordat ze geslaagd zijn gemiddeld 43 uur rijles nodig. Bron: onderzoek van CBR in 2021. Maar let goed op, want dit is een gemiddelde. Er zijn altijd leerlingen die sneller hun rijbewijs halen en ook mensen die er langer over doen. Het hangt er ook vanaf of je gevoel hebt voor autorijden.

Gemiddeld aantal benodigde uren;

Wonderkind                     15 – 25 uur
Vlotte leerling                 25 – 35 uur
Gemiddelde leerling    35 – 45 uur
Onervaren leerling       45 – 55 uur

Helder, duidelijk en transparant!

× Kan ik je helpen?