FAQ

In wat voor auto krijg ik les?
We geven les is 5 moderne Volkswagen lesauto’s en een stoere Ford Puma en een stoere Ford Fiësta. Het mooie is dat jij, tijdens het inplannen van je rijles (wat je zélf op je telefoon doet) zélf bepaalt bij wie jij rijdt. 90% van onze leerlingen rijdt bij meerdere instructeurs. Hier leer je ontzettend veel van omdat elke instructeur op een andere manier les geeft.

Ben ik wel goed verzekerd tijdens de rijlessen?
Wij hebben een speciale rijschool verzekeringspolis van Bovemij verzekeringen afgesloten. Hierdoor zijn wij volledig verzekerd tegen alle risico’s die bij een rijles van toepassing zijn.

Is het mogelijk om in één week meerdere rijlessen bij jullie rijschool te nemen?
Doordat wij met meerdere instructeurs lessen is dat meestal wel mogelijk! Even in overleg! En doe je bijna examen? Dan kun je in de weken er voor sowieso meerdere uren rijden.

Is het mogelijk om op zaterdag rijles te krijgen?
Dat kan! We rijden met meerdere instructeurs op de zaterdag, zelfs tot 18.00 uur! deze dag is enorm populair.

Hoeveel rijlessen heb ik ongeveer nodig om in één keer voor mijn rijexamen te kunnen slagen?
Het CBR gaat er van uit dat iemand van 18 jaar ongeveer 43 rijlessen nodig heeft en elk jaar dat iemand ouder is, je één rijles meer nodig hebt. Het CBR heeft hier in 2021 een onderzoek naar gedaan.

Als ik bij jullie rijschool begin met rijlessen moet ik dan geslaagd zijn voor het theorie examen?
Nee. Je moet geslaagd zijn voor je theorie-examen voordat we het examen aanvragen. Ons advies is om je theorie-examen voor het starten van je rijopleiding te reserveren! Vanwege de lange doorlooptijden bij het CBR  is het belangrijk dat je zo snel als mogelijk een theorie-examen gaat reserveren!

Kan ik ook rijles krijgen van een vrouw?
Ja, Er zijn drie rijinstructrices werkzaam bij Rijschool Eddie Sneek.

Word ik thuis opgehaald en weer afgezet?
Dit hebben we jaren gedaan. Nu sinds een paar jaar is ons vaste vertrekplaats voor alle rijlessen het Veemarktterrein in Sneek. Tegenover de RSG en heel dichtbij het station (3 minuten lopen). Het ophalen en weer thuisbrengen van elkaar was onrustig en ‘koste’ vaak wel 20 minuten van de rijles. Nu stapt de ‘oude’ leerling uit en de ‘nieuwe’ leerling stapt in en we kijken in de instructeursapp welke les vandaag op de planning staat en we rijden direct naar dat oefengebied en we kunnen desbetreffende oefening vaker oefenen! Iedereen vindt dit ideaal!

Wat is het CBR rijschoolnummer van Rijschool Eddie Sneek?
Het rijschoolnummer van Rijschool Eddie Sneek is 3997N1. Dit nummer heb je nodig wanneer je de rijschool wilt machtigen om voor jou een tussentijdse toets en/of praktijkexamen aan te vragen.

Vanaf 16,5 jaar rijles?
1. Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen.
2. Vanaf 16,5 jaar mag je gaan rijlessen.
3. Als je 17 jaar bent geworden mag je praktijkexamen doen.
4. Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18de in de auto rijden samen met je opgegeven coach.
5. Vanaf je 18de mag je zelfstandig de weg op.

 

× Kan ik je helpen?