Theorielessen

Wanneer je vlot je rijbewijs wilt halen, is het zeer verstandig en van groot belang dat je de theorie van de verkeersregels al kent. Dan hoeft je rijinstructeur dat immers niet meer tijdens de rijlessen uit te leggen en dat scheelt weer praktijklessen. Je kan dat uiteraard thuis leren door middel van zelfstudie uit een theorieboek of via een online cursus van iTheorie maar ook de compleet nieuwe gratis theorieopleiding van Rijschool Eddie Sneek is erg in trek! (alléén voor leerlingen van Rijschool Eddie Sneek) PlanGo (de grootste aanbieder op rijschoolsoftware gebied) heeft namelijk in onze leerlingapp een complete CBR theorie opleiding geïntegreerd. Hier kun je op elk moment van de dag op je telefoon je theorie leren en oefenexamens maken zoals die op het CBR examen ook zijn! In de trein, bioscoop of tijdens een tussenuur op school, in de pauze, op de wc, ‘s-avonds op de bank.. overal! In korte stukjes kun je even makkelijk leren!

Interactief leren

Tientallen video’s leggen de belangrijkste onderdelen van de theorie uit. De lesstof is zo ingedeeld dat je het in stukjes van enkele minuten kunt leren. Wanneer je een onderdeel geleerd hebt kun je de opgedane kennis meteen testen met een deeltoets. Zo weet je direct of je de stof hebben begrepen.

 • Meer dan 200 theoriehoofdstukken
 • 100 introductiefilmpjes met uitleg
 • Kennistoetsen met meer dan 300 vragen
 • Training met CBR oefenexamens
 • Onbeperkt geldig tijdens de praktijkopleiding

 

Vanaf 1 november 2019 bestaat het auto theorie-examen niet langer uit twee, maar uit drie examenonderdelen: gevaarherkenning, kennis en inzicht. Net zoals nu, slagen kandidaten alleen voor het theorie-examen als ze voor elk onderdeel een voldoende halen. Hiermee toetst het CBR nog beter of kandidaten de cruciale onderdelen, zoals voorrangsregels, beheersen. Daarnaast krijgen kandidaten vanaf november 2019 andere feedback met een vernieuwd uitslagformulier. Daarop staat een heldere uitleg over alle examenonderwerpen en hoe goed de kandidaat deze beheerst. Hiermee kan de kandidaat zich beter voorbereiden op de praktijklessen of het herexamen. Kandidaten krijgen na afloop van het examen de fout beantwoorde vragen niet meer te zien, ‘omdat we hebben gemerkt dat dit kandidaten onvoldoende helpt’, aldus het CBR. De 25 examenonderwerpen zijn vanaf 1 november 2019 gecategoriseerd in negen onderwerpen. De inhoud van het examen blijft hetzelfde, net als het totale aantal examenvragen.

Met deze aanpassingen wil het CBR de kandidaten nog beter voorbereid de weg op laten gaan zodat ze verantwoord aan het verkeer kunnen deelnemen en veilig thuiskomen.

Wat verandert er precies vanaf 1 november?

– Het theorie-examen krijgt drie onderdelen, namelijk: gevaarherkenning, kennis en inzicht.

Kennis: 12 vragen, waarvan er 10 goed beantwoord moeten zijn.
Inzicht: 28 vragen, waarvan er 25 goed beantwoord moeten zijn.
Gevaarherkenning: 25 vragen, waarvan er 13 goed beantwoord moeten zijn.

– Het uitslagformulier wordt aangepast. Op dit formulier leggen we uit hoe goed de kandidaat elk examenonderwerp beheerst. Hiermee kan de kandidaat zich, eventueel samen met zijn opleider, goed voorbereiden op praktijklessen en een eventueel herexamen. Aan het einde van het examen krijgt de kandidaat de fout beantwoorde vragen niet meer te zien. In plaats daarvan focussen we op de examenonderwerpen en hoe de kandidaat deze beheerst.

Bereid je goed voor op het theorie-examen!

 • Neem de tijd om de stof te kunnen leren en oefenen
 • Oefen met de stof in de praktijk
 • Leer van je fouten
 • Controleer je kennis door het maken van theorie-examens
 • Heb vertrouwen in jezelf en zorg ook dat je goed uitgerust naar het CBR gaat!

Zo werkt het:

 1.  Je neemt plaats aan de tafel met jouw nummer
 2.  Je klikt op het touchscreen scherm en je volgt de instructies op het scherm
 3.  Je volgt de uitleg en je beantwoordt een oefenvraag
 4.  Nu begin je aan je examen
 5.  Je ziet per vraag een bepaalde verkeerssituatie, waarbij je je moet voorstellen dat jij de bestuurder van de CBR-auto bent
 6.  Na afloop van het examen verschijnt jouw uitslag direct op je scherm
 7.  Je kunt de fout beantwoorde vragen na afloop niet meer terugkijken
 8.  Na het examen krijg je de uitslag ook per e-mail toegestuurd
 9.  Het CBR registreert de uitslag in hun systeem. Deze uitslag is anderhalf jaar geldig

 

Theorie

 

 

 

× Kan ik je helpen?