Prijzen

Op deze pagina vind je een overzicht van de prijzen die Rijschool Eddie Sneek hanteert.

De kosten van een rijbewijs kunnen verschillen per rijschool en per leerling. Het is belangrijk om te weten dat je met de goedkoopste rijschool niet altijd het goedkoopste uit bent. De manier van lesgeven is doorslaggevend. Dit is niet direct in de prijs te zien maar zie je pas achteraf.

Het is belangrijk dat je uiteindelijk op de juiste manier actief en veilig aan het verkeer gaat deelnemen. Kwaliteit is daarom bij ons belangrijker dan een hele lage lesprijs of in zo weinig mogelijk rijlessen je rijexamen te kunnen doen. Uiteraard zijn er ook rijscholen die minder lessen nodig achten en geven, maar die laten vaak delen uit de rijopleiding weg, geven onvoldoende uitleg of je krijgt niet voldoende tijd om dingen te oefenen/herhalen. Een goede rijopleiding is een diepte investering voor je hele leven. Het slagingspercentage van de eerste examens ligt bij Rijschool Eddie Sneek ver boven het landelijk gemiddelde.

Wil je per les betalen? Geen probleem, je ontvangt na, door jouw zelf ingeplande lessen, via de mail een factuur met daarop de les met datum en het tijdstip.
(By the highway…, bij Rijschool Eddie Sneek wordt absoluut niet met contant geld gewerkt).
Of ga je juist voor één van onze pakketten met verschillende aantal uren rijles? met een korting? Dat kan. Ze mogen ook nog eens in 3 termijnen voldaan worden. De keuze ligt bij jou en dat is dus wel zo prettig! Op het moment dat je een TussenTijdse Toets of een examen wil gaan plannen dan krijg je daar een losse factuur van. Dus niks vooruit betalen en geen risico! Helder, duidelijk en transparant.

Zorg er wél voor dat je het geld al bij elkaar hebt gespaard. Door financiële problemen tijdens de rijopleiding zijn sommige leerlingen helaas genoodzaakt de opleiding tijdelijk te beëindigen. De kosten en de energie die je in de lessen hebt gestopt, gaan dan voor een groot deel verloren. Want alles wat je hebt geleerd, zul je na het hervatten van de rijopleiding moeten herhalen. Dat kost extra tijd, en… tijd is geld. Zonde dus.

Let op: de theorie en gezondheidsverklaring moet je zelf aanvragen en betalen bij het CBR.
(let op: goedkeuring van het CBR kan lang duren!)

Prijzen vanaf 01-01-2021 (alle prijzen zijn inclusief 21% BTW):        

Losse rijles per 60 min. €59,00
Proef/kennismakingsles €49,00
Gezondheidsverklaring €39,00
CBR Tussentijdse toets €225,-
CBR Praktijk examen €245,-
Faalangst examen €295,-

Pakketten

Wij bieden naast losse lessen ook pakketten van meerdere uren aan. Het afnemen van een pakket is natuurlijk niet verplicht maar kan je al snel een leuk voordeel opleveren, de hieronder vermelde pakketprijzen zijn dus alléén de lesuren (op het Pakket Compleet na, hier zit ook een CBR TussenTijdse Toets én een praktijkexamen bij in!): hoe groter het pakket hoe minder het uurtarief. Een TussenTijdse Toets van het CBR is niet verplicht, maar wél wenselijk! zo kun je even snuffelen hoe het echte examen eruit ziet! Alles is exact hetzelfde als bij het praktijkexamen! Je went alvast aan een examinator naast je. Het is een soort proefexamen zeg maar. En het geld voor de Toets en/of examen hoef je pas te betalen wanneer je er aan toe bent! niks meer vooraf betalen dus! (bij pakket Compleet zit wél een TussenTijdse Toets en een examen)
Helder, duidelijk en transparant. Mocht je na het behalen van je rijbewijs nog lesuren uit het pakket over hebben, dan krijg je die direct en zónder extra kosten gewoon terugbetaald. Wel zo eerlijk en netjes.

Pakket Brons
€ 1120,-
- 20 rijlessen (a 60 min.)
- Hoog slagingspercentage
- Zelf online je lessen inplannen
- Lesprijs € 56,- per uur (incl. BTW)
 
 
Pakket Zilver
€ 1650,-
- 30 rijlessen (a 60 min.)
- Hoog slagingspercentage
- Incl. iTheorie online cursus
- Zelf online je lessen inplannen
- Lesprijs € 55,- per uur (incl. BTW)
- In termijnen betalen
Pakket Goud
€ 1890,-
- 35 rijlessen (a 60 min.)
- Inclusief iTheorie online cursus
- Hoog slagingspercentage
- Zelf online je lessen inplannen
- Lesprijs € 54,- per uur (incl. BTW)
- In termijnen betalen
 
Pakket Compleet
€ 2120,-
- 30 rijlessen (a 60 min.)
- Hoog slagingspercentage
- Zelf online je lessen inplannen
- Incl. iTheorie online cursus
- Incl. TUSSENTIJDSE TOETS CBR
- Incl. PRAKTIJK EXAMEN CBR
- In termijnen betalen

Meld je aan via het aanmeldformulier en je ontvangt een inlogcode om zelf online je rijlessen in te plannen!


Pakketten in termijnen betalen

Alle pakketten mogen in 3 maandelijkse termijnen betaald worden.
Hier komt wél €35,- administratiekosten bij.
Om een Tussentijdse Toets of een praktijkexamen te reserveren bij het CBR moet het pakket volledig afbetaald zijn.


Halverwege stoppen met rijlessen?

Wil je bijvoorbeeld halverwege je gekochte pakket stoppen met rijlessen? Ook dat is in overleg mogelijk, er kan tenslotte van alles gebeuren! Bij Rijschool Eddie Sneek zit je nooit ergens aan vast! Nooit! Dan volgt er simpelweg een berekening van het aantal lessen wat je hebt gehad x de normale losse les prijs minus het bedrag wat je reeds betaald hebt. (de pakketkorting vervalt dan gewoon) Dit verschil wordt dan direct teruggestort.  Je ziet het: alles is mogelijk en er zijn geen verrassingen achteraf! Helder, duidelijk en transparant!

Wil je hier meer over weten? over de tarieven? Of over de mogelijkheden in het algemeen? Neem gerust contact met Eddie op! Hij staat je graag te woord!


Hoeveel lessen heb ik nodig?

Als je gaat lessen vraag je je misschien wel eens af hoeveel rijlessen heb ik nodig? De rijlessen die je gaat volgen zijn iedere keer weer een flinke investering. Dit is dan ook een van de redenen waarom je zo snel mogelijk je rijbewijs wilt halen in zo min mogelijk rijlessen. De meeste mensen hebben voordat ze geslaagd zijn gemiddeld 35-45 uur nodig. Maar let goed op, want dit is een gemiddelde. Er zijn altijd leerlingen die sneller hun rijbewijs halen en ook mensen die er langer over doen. Het hangt er ook vanaf of je gevoel hebt voor autorijden.

Gemiddeld aantal benodigde uren;

Wonderkind                     15 – 25 uur
Vlotte leerling                 25 – 35 uur
Gemiddelde leerling    35 – 45 uur
Onervaren leerling       45 – 55 uur

 

 

× Kan ik je helpen?